Richard Krajicek stelt zijn rentree weer uit

Richard Krajicek heeft zijn rentree opnieuw moeten uitstellen. De tennisser zou eigenlijk vanaf 6 augustus deelnemen aan een internationaal toernooi in Cincinnati, een wedstrijd meetellend in de Masters Series. Krajicek heeft zich echter weer afgemeld.

De oud-winnaar van Wimbledon reist wel naar de Verenigde Staten. Hij wil zich opnieuw laten onderzoeken door dokter Nirschil. Deze arts opereerde eind maart de elleboog van Krajicek. Na overleg met Nirschil beslist de Muiderberger of hij vanaf 13 augustus deelneemt aan een internationaal toernooi in Washington.

Krajicek sukkelt al bijna een jaar met zijn elleboog. Na een geslaagde operatie moest hij al diverse keren zijn rentree uitstellen. Hij klaagt tijdens trainingen nog steeds over pijn bij zijn geopereerde elleboog. ,,Dat is op zich normaal'', vindt Kees van Veen. ,,Maar hij wil gewoon geen risico's nemen'', aldus de manager van Krajicek. ,,Richard neemt het zekere voor het onzekere en daarom gaat hij eerst bij de dokter langs. We gaan ervan uit dat hij in Washington gaat spelen. Ik begrijp wel dat hij voorzichtig is.''

Krajicek hoopt deel te nemen aan Flushing Meadows, de Grand Slam die op 27 augustus in New York begint. Ook zou hij graag met het Nederlands Davis Cup-team van 21 tot en met 23 september de halve finale tegen Frankrijk spelen.

Monica Seles heeft de halve eindstrijd van het tennistoernooi in San Diego bereikt. De als zevende geplaatste Amerikaanse schakelde in de kwartfinales haar als derde ingeschaalde landgenote Jennifer Capriati uit. De winnares van de Australian Open en Roland Garros verloor met 6-3 6-3.