Nieuwe ketjapfles

Geachte heer, mevrouw,

Enige maanden hebben wij tot ons verdriet het roostertje in de hals van de ketjapfles moeten missen. Als `grootverbruikers' van uw ketjap manis heeft zich bij ons een soort spiergeheugen ontwikkeld – zonder te kijken en op ons gevoel wisten wij precies de goede hoeveelheid ketjap te doseren. Totdat uw firma bedacht: `Het moet allemaal anders, het moet allemaal beter!' Het resultaat is dat in ons gezin regelmatig loempia's, bami- en rijstmaaltijden letterlijk afgegoten moesten worden dankzij de `geheel verbeterde fles'.

Onlangs verscheen zomaar zonder aankondiging opnieuw een roostertje in de hals van de fles. Minder functioneel dan het oorspronkelijke, maar toch. Dank daarvoor! Nog steeds giet je te veel ketjap uit de fles spiergeheugen is nu eenmaal taai maar de zondvloed blijft achterwege.

Een paar vragen tot slot. 1) Betrof het ontbreken van het roostertje een productiefout? En zo nee 2) Is de bedenker van het `laat het roostertje weg, dat scheelt in de kosten' nog steeds bij u in dienst? 3) Waarom niet een sticker op de fles met:

Pas op! Verbeterde fles!

Grotere uitstroomsnelheid. Morsgevaar!

U zult hiermee veel gebruikers van dienst zijn.

Vriendelijk groetend, SIP BETH

    • Sip Beth