Maccabi Haifa verwijderd uit Champions League

Maccabi Haifa is door de UEFA uit de Champions League gezet. De landskampioen van Israël bereikte aanvankelijk ten koste van Haka de derde voorronde van het lucratieve toernooi. De club maakte tijdens de tweede wedstrijd tegen de Finnen echter gebruik van de geschorste Walid Badeer.

Het meespelen van deze speler betekent dat niet Maccabi Haifa maar Haka met Liverpool strijdt om een plaatsje in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Israëliërs hebben nog wel drie dagen de tijd in beroep te gaan tegen de straf. De club kondigde donderdag al aan dat het bij een mogelijke straf gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Maccabi Haifa legt de schuld bij de Israëlische voetbalbond. Die zou hebben gezegd dat Badeer zijn schorsing tijdens de eerste wedstrijd tegen Haka heeft uitgezeten. De UEFA kwam er echter achter dat Badeer maar twee wedstrijden heeft overgeslagen. De speler dankt zijn schorsing van drie wedstrijden overigens aan een rode kaart die hij vorig jaar september opliep tijdens een uitwedstrijd bij Vitesse in de UEFA Cup.