Bergbeklimmers gedood

Drie Duitse bergbeklimmers zijn gedood, toen zij gisteren in de Oostenrijkse regio Salzburg onder een steenlawine werden bedolven. Het zou om twee mannen en een vrouw gaan.

Vijf personen uit een groep van tien werden door de neerstortende stenen geraakt. Twee van hen konden zich in veiligheid brengen. Vijf helikopters en talrijke hulpverleners zetten zich in om de drie vermisten zo snel mogelijk te vinden, maar door de sterke wind moest de zoekactie nog tijdelijk gestaakt worden. De eerste twee dodelijke slachtoffers konden vrij snel na het ongeluk geborgen worden, de derde persoon werd later gevonden.

De bergbeklimmers werden in de buurt van Kürsinger-Hütte op het massief Grossvenediger, ongeveer 120 kilometer ten zuidwesten van Salzburg, verrast door de naar beneden stortende steenmassa. Het ongeluk vond plaats op een hoogte van meer dan tweeduizend meter.

Het ongewoon warme weer van de afgelopen dagen zou hebben bijgedragen aan het ontstaan van de lawine. De stenen zijn losgekomen van een helling die normaal is bedekt met sneeuw. Wie of wat de steenmassa in beweging heeft gezet blijft nog onduidelijk.