Zenden voor vier jaar naar Chelsea

Boudewijn Zenden heeft gisteren een vierjarig contract getekend bij de Engelse club Chelsea. De 24-jarige aanvaller verkoos de club uit de Premier League boven Olympique Lyon en Newcastle United en zette gisteren in Londen zijn handtekening.

,,Ik ben blij dat het allemaal rond is gekomen'', luidde de eerste reactie van Zenden. ,,Chelsea doet al twee jaar moeite om me te kopen. Dat zegt toch wel iets. De club is erg ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil graag bewijzen wat ik kan.''

Chelsea neemt Zenden voor ruim 25 miljoen gulden over van Barcelona. Trainer Carlos Rexach had de international al voor de voorbereiding van het seizoen laten weten dat hij mocht vertrekken. Vorig seizoen al was een vertrek aanstaande, maar ketste een transfer naar Lazio op het laatst af.

,,Ik heb nu bewust voor de Engelse competitie gekozen'', aldus Zenden. ,,De Premier League is een van de grootste competie's van de wereld. Ik wil in Engeland graag slagen.''

De international is de vijfde Nederlander bij Chelsea. Bij de Engelse topclub staan ook Ed de Goey, Mario Melchiot, Jerrel Hasselbaink en Winston Bogarde onder contract. ,,Zij hebben me verzekerd dat Chelsea een hele fijne club is'', weet Zenden.

De oud-PSV'er is de vierde aanwinst voor Chelsea. Eerder legde de Londense club William Gallas, Emmanuel Petit en Frank Lampard vast. Trainer Colin Hutchinson vindt dat Chelsea nu klaar moet zijn voor het nieuwe seizoen. ,,We hebben de selectie rond. Met deze ploeg moet het gebeuren.''

Dat vindt ook Zenden. ,,Komend seizoen spelen we nog in de UEFA Cup. Ik ga er van uit dat we volgend jaar weer in de Champions League uitkomen. Ook moeten we een voorname rol in de titelrace gaan spelen.''

Chelsea kocht vorig jaar linksbuiten Grønkjaer van Ajax. De bedoeling is dat de Deen als rechtsbuiten gaat spelen.