Twee doden bij aanslag met granaat in Arnhem

De politie heeft vanmorgen een man aangehouden die ervan wordt verdacht gisteravond een handgranaat te hebben gegooid naar een woning in Arnhem. Bij de aanslag werden een vrouw en een man gedood. Drie andere mannen raakten bij de explosie gewond, van wie een ernstig. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld.

De verdachte, een 43-jarige Arnhemmer, werd vanmorgen om half vijf aangehouden bij familie in Rhenen. De politie is de man op het spoor gekomen na aanwijzingen van ooggetuigen in de wijk Malburgen-Oost. Meteen na de aanslag is daar een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.

De exacte toedracht en het motief van de aanslag is nog onduidelijk. Het explosief is waarschijnlijk door een ruit of de voordeur naar binnen gegooid. De slachtoffers, geen familieleden van elkaar, zaten op het moment van de aanslag in de woonkamer. ,,Men kent elkaar uit de drugsscene, maar dat betekent niet dat de aanslag daarmee te maken heeft'', aldus een woordvoerder van de politie. Buurtbewoners spreken van problemen in de relationele sfeer. De verdachte zou maandag al gedreigd hebben een handgranaat te gooien, maar de politie kon dit niet bevestigen. Volgens een woordvoerder is er voor de aanslag wel een ruzie geweest in het pand.