Sf-schrijver Poul Anderson overleden

Schrijver Poul Anderson is op 74-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt. Hij stierf op 31 juli.

Anderson publiceerde meer dan honderd boeken en korte verhalen. In de jaren vijftig en zestig behoorde hij tot de auteurs van de toen /zeer populaire `pulp-sf-verhalen'. Samen met zijn vrouw Karen schreef hij The King of Ys, een van zijn bekendste boeken.

Anderson werd in 1926 geboren in Pennsylvania en publiceerde zijn eerste verhaal in 1947. Een van zijn eerste verhalen, `Brain Wave', ging over wat zou gebeuren als mensen en dieren plotseling veel intelligenter zouden worden. Later schreef hij meer dan 100 romans en verhalen over onderwerpen als het aardse leven na een atoomoorlog, reizen naar verre sterrenstelsels en tijdreizen.