Rusland laat Amerikaan vrij

Een rechtbank in Moskou heeft vandaag toestemming gegeven voor de vrijlating van de Amerikaanse student John Tobin, die in Rusland een gevangenisstraf van twaalf maanden uitzit wegens drugssmokkel en die van die straf de helft achter de rug heeft. Hij kwam vandaag nog vrij. Dat meldde vandaag het ministerie van Justitie in de Russische hoofdstad. De Russische geheime dienst, de FSB, had Tobin na zijn aanhouding beschuldigd van spionage voor de Verenigde Staten, maar uiteindelijk werd hij alleen wegens drugssmokkel aangeklaagd en veroordeeld. Tobin zelf heeft gezegd dat hij nooit drugs heeft gesmokkeld en dat hij alleen maar in de val is gelokt en is aangeklaagd omdat hij weigerde met de FSB samen te werken. Amerikaanse Congresleden hebben lang voor de vrijlating van Tobin geijverd.