Producent Ocean Warrior in beroep

Filmproducent Bous de Jong heeft donderdag beroep aangetekend tegen het faillissement van Ocean Warrior BV, de productiemaatschappij van de gelijknamige film. Hij zegt zekerheid te hebben dat schuldeisers worden betaald, zo liet hij donderdag weten. De crediteuren hebben bijna 8 miljoen gulden van de firma tegoed.

De rechtbank sprak het faillissement op 25 juli uit nadat De Jong had verzuimd het verschuldigde bedrag op de rekening van de BV te storten. De filmproducent had acht dagen om in beroep te gaan.

Volgens De Jong heeft hij in het Amerikaanse Coos Valley Entertainment een nieuwe financier gevonden voor de film. Dit bedrijf zou 60 miljoen dollar (ruim 150 miljoen gulden) willen steken in de film over het leven van Greenpeace-oprichter Paul Watson.

Tot nu toe is er nog geen geld van het Amerikaanse bedrijf binnengekomen.