Van Nistelrooij maakt indruk op Old Trafford

Ruud van Nistelrooij heeft bij zijn eerste optreden voor Manchester United in het `eigen' Old Trafford met twee treffers grote indruk gemaakt. De Engels kampioen verloor wel, met 4-3 van Celtic.

In de ,,Ryan Giggs-testimonial'', gespeeld ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de aanvaller uit Wales bij de club, maakte vooral Celtic grote indruk.

Celtic speelde met de Nederlander Bobby Petta en Henrik Larsson, de Europees topscorer en oud-speler van Feyenoord. Bij Manchester United debuteerde ook een andere miljoenenaankoop, de van Lazio gekomen Veron. De Argentijn scoorde eveneens.

Celtic, volgende week tegenstander van Ajax in de kwalifactie van de Champions League, leidde verrassenderwijs al na vijf minuten met 2-0. Sutton en Lennon waren verantwoordelijk voor de Schotse treffers. Voor het elftal van coach O'Neil waren verder nog Lambert en Moravcik succesvol.

Enkele dagen geleden drongen officials van Celtic erop aan op relatief korte termijn in de Engelse competitie te willen spelen.

Bij het duel van gisteren, tussen de twee nationaal kampioenen, stond de officieuze titel van kampioen van Groot-Brittannië op het spel.