Spanje

Botanische tuin

De berg Montjuïc in Barcelona biedt aan alle kanten wel iets bijzonders. Behalve het Catalaanse Nationaal Museum met zijn prachtige collectie romaanse en gotische kunst, liggen er het Miró-museum, de Olympische gebouwen, en aan de achterkant de als een stad opgebouwde begraafplaats. Sinds kort hoort ook de botanische tuin er weer tot de bezienswaardigheden. De uit 1930 stammende tuin is onlangs geheel vernieuwd. Voor volwassenen en kinderen zijn er rondleidingen onder deskundige leiding. Jardí Botànic, Carrer Dr. Font i Quer, Parc de Montjuïc, Barcelona. Dagelijks 10-15 uur. Tel. 0034-934264935.

Theater à la carte

Het Teatro Padrillo in Madrid is een klein theater met een zeer gevarieerd aanbod voor volwassenen en kinderen. Behalve naar avantgardistisch, hedendaags Spaans theater streven de leiders naar voorstellingen die ook begrijpelijk zijn voor niet-Spaans sprekenden, en zijn er kindervoorstellingen, ballet en flamenco. De nieuwste voorstelling heet `Teatro a la carte'. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een menukaart waarop ze kunnen kiezen tussen verschillende thema's en speelstijlen. De spelers zorgen er al improviserend voor dat de `eters' de bestelde menu's in de vorm van dialogen, zang en muziek krijgen voorgeschoteld. Teatro Padrillo, Calle Pradillo 13, Madrid. T/m 13 aug. Wo-za 22.30 uur. 0034-914169011.

En verder

El Renacimiento Mediterráneo (De Mediterrane Renaissance), Museo de Bellas Artes, Valencia t/m 2 sept. Piedras Duras, tentoonstelling van mozaïeken, Museo del Prado, Madrid t/m 26 sept. 0034-3302900. Architectuurwandelingen, vanaf Centre de Cultura Contemporánea (CCCB), Montalegre 5, Barcelona t/m 2 sept 0034-933064100. Neocueva, reproductie van grottekeningen uit Altamira, Museo Nacional y Centro de Investigación de Altamira, Santillana del Mar (Cantabria) 0034-942818005.