Selectie Muziek

Zomerconcerten

In de serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw is er 3 aug 20u15 een optreden van de Cappella Figuralis van de Nederlandse Bachvereniging olv Jos van Veldhoven met muziek van Monteverdi, Carissimi, De Koninck en Benedictus.

Isabelle van Keulen speelt 6 aug 20u15 het Quattuor pour la fin du temps van Messiaen en het Octet van Schubert, herhaling van het concert waarmee 5 aug het Kamermuziekfestival Delft afgesluit.

De celliste Quirine Viersen en de pianist Sven Avenhaus geven 7 en 8 aug 20u15 in de Kleine Zaal recitals met muziek van Beethoven: variatiewerken en sonates.

Het Wiener Jeunesse Orchester speelt 9 aug 20u15 olv Herbert Böck de Vierde symfonie van Mahler, Till Eulenspiegels lustige Streiche van Strauss en Nachtstück van Von Einem.

Gelderse muziekzomer

De Gelderse Muziekzomer, t/m 12 aug met veel gratis concerten binnen en buiten op een groot aantal plaatsen, begint 3 aug 20u in Musis Sacrum in Arnhem met een concert van het Nationaal Jeugdorkest olv Reinbert de Leeuw, Bart Schneemann en Philippe Herreweghe: muziek van Bartók, Strawinsky en Beethoven. Inl (026) 3720782; www.geldersemuziekzomer.nl

Orlando Festival

Het 20ste Orlando Festival voor kamermuziek in Rolduc in Kerkrade en diverse plaatsen in Zuid Limburg en het aangrenzende deel van Duitsland, duurt nog t/m 12 aug. Er zijn masterclasses voor gevorderde amateurzangers en -musici en optredens van tal van wereldberoemde musici als het Borodin Kwartet en de pianist Menahem Pressler. Inl. info@orlandofestival.nl.

Delfts Festival

Het vijfde Delfts Kamermuziekfestival van violiste Isabelle van Keulen t/m 5 aug in het museum Prinsenhof in Delft. Inl www.delftfestival.nl.

Daniel Muziekdagen

De Daniel Muziekdagen, een kamermuziekfestival met concerten en masterclasses rond het Daniel Strijkkwartet, vindt plaats van 4 t/m 18 aug in de kerk van de Evangelische Broedergemeente op het Zusterplein in Zeist. Inl: (0343) 538849.

African Festival Delft

Zaterdag 4 augustus vindt in het Delftse DHC Stadion voor 19e keer het African Festival Delft plaats. Het aanbod varieert van K-Tino uit Kameroen en de Mozambiquaanse Mabulu tot Nana Dankwa uit Ghana en Troupe Djiguiya uit Burkina Faso. Al om 12 uur treedt de eerste band aan en dan gaat het elf uur lang non-stop door.