Selectie Films

Blackboards

Tweede, wonderlijke en wonderschone speelfilm van de Iraanse regisseur Samira Makhmalbaf (1980!), dochter van Mohsen Makhmalbaf, staat steeds op het punt om van de rauwe werkelijkheid een sprookje te maken. In de bergen op de grens tussen Iran en Irak begeleiden twee leraren met schoolborden op hun rug een groep oude mannen op weg naar hun geboortegrond en een groep smokkelende jongen. Voor hun kennis is weinig emplooi, maar hun schoolborden komen toch van pas. Amsterdam: Rialto. Eindhoven: Plaza Futura. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Cinemariënburg.

En verder

Crouching Tiger, Hidden Dragon Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Lux. Le Gout Des Autres Amsterdam: Kriterion. Leiden: Kijkhuis Leiden. Utrecht: 't Hoogt. Memento In meer dan 10 theaters. Simon Magus Groningen: Poelestraat. Snatch Amsterdam: The Movies. Sous Le Sable Amsterdam: Cinecenter. Groningen: Poelestraat. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Tilburg: Cinecitta. Spy Kids Nederlandse versie in meer dan 70 theaters. Spy Kids onvertaald in Amersfoort: Grand Théâtre. Heerenveen: De Bios. Roosendaal: City. Wageningen: Molenstraattheater. The Circle Alkmaar: Provadja. Amsterdam: Filmmuseum. Hilversum: Filmtheater Hilversum. The Goddess of 1967 Amersfoort: Filmtheater De Lieve Vrouw. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Deventer: De Keizer. Eindhoven: Plaza Futura. Maastricht: Lumière. Zaandam: De Fabriek. The King Is Alive Amsterdam: Het Ketelhuis. Together In meer dan 9 theaters. Una Giornata Particolare Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso.