Marokkaanse meisjes

Een verzoek om de huwbare leeftijd voor Marokkaanse meisjes die in Nederland wonen te verlagen is absurd, anti-Nederlands en intolerant (27 juli). In de eerste plaats is de meerderheid van deze meisjes Hollands, niet Marokkaans. Zij zijn geboren en getogen in Nederland en vaak spreken zij alleen Nederlands. Deze meisjes willen zich meestal niet aanpassen aan de gebruiken van hun Marokkaanse ouders. Juist de ouders van deze meisjes zouden zich moeten aanpassen aan Nederlandse gewoonten. Nederland is een uniek land met unieke gewoonten en wetten net als Marokko een uniek land is met unieke gewoonten en wetten. Als ik morgen in Marokko ga wonen en daar vraag om de wet(ten) te veranderen om deze aan mijn cultuur aan te passen dan word ik of uitgelachen of in het gevang gegooid. Als Nederlandse die al jaren in Amerika woont citeer ik een Amerikaanse uitdrukking: `when in Rome do as the Romans'. Ik raad Marokkanen in Holland aan: `doe Hollands als je in Holland bent'.

    • Ruth Elisabeth Elliott