Liquidatie, actieve verdediging, of onderschepping: het gaat door

Het Israëlische veiligheidskabinet heeft gisteren besloten zijn liquidatiepolitiek van vermeende Palestijnse terroristen en degenen die hen zenden voort te zetten. Het veiligheidskabinet was bijeengekomen om de consequenties te bespreken van de Israëlische aanval van dinsdag in Nablus, waarbij acht Palestijnen, onder wie zes vooraanstaande leden van de fundamentalistische organisatie Hamas, werden gedood. Tijdens de bijeenkomst spraken de aanwezige ministers hun onvrede uit over de term liquidatiepolitiek, aldus Radio Israël. In plaats daarvan moet worden gesproken van `actieve verdediging ter voorkoming van aanslagen'. Minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres onderstreepte later dat ,,wij geen liquidatiepolitiek hebben (..) Er is de zogeheten onderschepping (..), die zeer behoedzaam wordt uitgevoerd''. Bij dergelijke Israëlische acties zijn sinds vorig najaar meer dan 50 Palestijnen gedood.