Rohmer, Allen, Loach, Téchiné in Venetië

Nieuwe films van Ken Loach (The Navigators), André Téchiné (Loin), Larry Clark (Bully), Walter Salles (Behind the Sun) en Mira Nair (Monsoon Wedding) zijn geselecteerd voor het competitieprogramma van de 58ste Mostra Internazionale del Cinema in Venetië (29 augustus-8 september). In de nieuwe sectie Cinema del Presente dingen onder meer films mee van Werner Herzog (Invincible), Teresa Villaverde (Agua e sal) en Zhang Yang (Quitting). Buiten competitie wordt onder meer nieuw werk vertoond van Woody Allen (The Curse of the Jade Scorpion), Eric Rohmer (L'anglaise et le duc), David Mamet (Heist), Steven Spielberg (A.I.) en John Carpenter (Ghosts of Mars).

Ook vertoont het festival nieuwe films van documentarist Frederick Wiseman en animator Raoul Servais. De Nederlandse bijdrage aan de Venetiaanse programmering is beperkt tot een coproductieaandeel in drie titels: de competitiefilm Sauvage innocence van Philippe Garrel, de documentaire Les mille et une voix: la musique de l'Islam van Mahmoud Ben Mahmoud en de korte film Elegia dorogi van Aleksandr Sokoerov.