Risotto met zalm en venkel

Een makkelijk gerecht. De bereidingstijd ligt rond een half uur, afhankelijk van hoe snel de venkel wordt schoongemaakt.

Bewaar de mooie groene veertjes van de venkel. Snijd aan de onderkant van de knol een kapje af. Snijd de boven de knol uitstekende dunne stengeldelen weg. Snijd de knol in parten, verwijder de harde kern en snijd de venkel en in smalle stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui op een laag vuur gedurende twee minuten. Verwarm intussen de bouillon in een andere pan of gebruik heet water uit de kraan. Doe de rijst in de pan met de ui en roer tot de korrels met een laagje olie zijn bedekt en glanzen. Voeg de bouillon, de venkel en de saffraan toe. Breng de bouillon al roerend aan de kook. Leg een deksel op de pan. Laat de rijst in 20-25 minuten gaar worden. De rijst mag niet droog koken, voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de zalmfilet in stukjes. Laat verse zalm de laatste vier minuten met de rijst meekoken, voeg gerookte zalm pas vlak voor het serveren toe. Breng de rijst met zout en peper op smaak. Neem de pan van het vuur. Snijd het venkelgroen fijn en roer het met de boter of een scheutje room door de rijst. Serveer direct.

    • Annelène van Eijndhoven