Lowlands wil geen wildkampeerders

Het driedaagse popfestival Lowlands wil dit jaar breken met de traditie van wildkamperen bij het evenemententerrein in Biddinghuizen. Op de website www.lowlands.nl krijgen festivalgangers het dringende advies om niet eerder dan vrijdag 24 augustus, de eerste officiële Lowlandsdag, af te reizen naar Flevoland.

De afgelopen jaren komen de bezoekers van Lowlands steeds vroeger. Vorig jaar meldden de eerste enthousiastelingen zich al op donderdagmiddag bij de parkeer- en kampeerterreinen. Dit jaar gaat de camping op z'n vroegst op donderdagavond om 18.00 uur open, meldt de officiële Lowlandswebsite. Wildkampeerders en -parkeerders moeten dit jaar ernstig rekening houden met een bon. Volgens organisator Mojo zal de politie in het laatste weekeinde van augustus extra controles houden om deze overtredingen op te sporen.