Eerste deel nieuwe cyclus A.F.Th. in februari 2002

Het eerste deel van Homo duplex, de zevendelige kroniek van de schrijver A.F.Th (voorheen A.F.Th van der Heijden) verschijnt in februari, ongeveer een jaar later dan de bedoeling was. De auteur werkt tegelijk aan de eerste twee delen van de cyclus en heeft meer tijd nodig om bepaalde personages uit te diepen, heeft zijn uitgever Querido dinsdag gemeld.

Het eerste deel, Moeilijke voeten, komt zodoende even voor de Boekenweek (13 tot en met 23 maart) op de markt. Deel 2, Knooppunt Hellegat, ligt zes weken later in de winkels, voorspelt Querido.

De schrijver, die op 15 oktober vijftig jaar wordt en eerder de romancyclus De tandeloze tijd schreef, liet speciaal voor de romankroniek zijn achternaam vallen. Omdat in de serie achter elke naam, een andere naam schuilgaat, vond hij het toepasselijk ook iets met zijn eigen naam te doen, zo liet hij weten.