Man van dode neurologe opgepakt

De politie Brabant-Noord heeft de 55-jarige echtgenoot van de neurologe die gisteren in Den Dungen is doodgeschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Brabant bevestigd.

De 55-jarige man werd gisteravond opgepakt in Drimmelen, waar hij met zijn boot lag. De echtgenoot, die gescheiden van zijn gezin leeft, was enkele dagen eerder op vakantie gegaan. Meer bijzonderheden wil de politie niet geven.

De 54-jarige neurologe werd zondagochtend dood aangetroffen in haar woning, een vrijstaande, voormalige boerderij in Den Dungen. Haar 17-jarige gehandicapte dochter lag zwaargewond in het huis. Zij was evenals haar moeder door kogels getroffen.

De politie trof de vrouwen aan na een melding van de werkgever van de vrouw, die had geprobeerd haar te bellen, maar haar niet kon bereiken.

Haar dochter, die niet aanspreekbaar was, is naar een ziekenhuis overgebracht, waar ze onder politiebewaking staat. Het meisje, dat in een rolstoel zit, verkeert nog steeds in kritieke toestand. Direct na de schietpartij heeft de politie een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.