Selectie Radio

Tema. Aandacht voor de vraag of er in Nederland nog wel actiebereidheid bestaat. Met onder anderen professor Bert Klandermans die vanuit de psychologie de motieven bekijkt van mensen en groepen om actie te voeren. Ook aandacht voor suikerziekte bij allochtonen. Nederland 747AM, 14.02-15.00u.

Zomeravondconcert. Opera Das Rheingold van Richard Wagner uitgevoerd door het Bayreuth Festival Koor en Orkest o.l.v. Adam Fischer. Opname van een concert van 27 januari jl. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Gesprek met schrijver/bioloog Thijs Goldschmidt over zijn werk en wat het streven van wetenschapppelijke non-fictieschrijvers zou moeten zijn. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Charles Aznavour zingt in het Russisch, Linda Eder met de eerste songs uit de nieuwe Broadway-show Havana, jazzbassist Ray Brown speelt Elvis Costello en altsaxofonist Art Pepper in een strijkers-arrangement van bigband-veteraan Bill Holman. Radio 2, 23.02-1.00u.