Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

OPERA

In het Verdi-jaar biedt regisseuse Corina van Eijk een opzienbarend eigentijdse Aida in een weiland in het Friese gehucht Spanga, waar de Triomfmars is te zien via videobeelden van de operatie Desert Storm.

`Roerend is de intieme slotscène, waarin Aida zich begeeft in de dodencel van de veroordeelde Radames. We gluren via de bewakingscamera naar een gedoemd liefdespaar dat zich krampachtig aan elkaar vasthoudt voor het gezamenlijk sterven. Tederheid en ware liefde zijn slechts mogelijk in het aangezicht van de dood, dát is de desolate boodschap van de Aida in Spanga.'

Nog te zien: 29, 31/7; 2, 4/8 20.30 uur Spanga. Inl. en Res.: (0561) 480762 of via www.operaspanga.nl