Operatie Israël tegen Palestijnen in Hebron

Israëlische tanks zijn vanochtend vroeg vanuit drie richtingen de Palestijnse stad Hebron op de bezette Westelijke Jordaanoever binnengevallen, het huidige bestand ten spijt, en hebben er verscheidene Palestijnse politieposten verwoest tijdens een hevige schotenwisseling. De operatie volgde op herhaalde schietpartijen vanuit Palestijnse buurten op Israëlische legerstellingen. Het Israëlische leger beschermt joodse kolonisten wier aanwezigheid in het centrum van de stad voor veel frictie zorgt. Minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres ontmoette gisteren in Kairo de Palestijnse leider Yasser Arafat. Peres weersprak berichten dat Israël Arafat in een grootscheeps offensief uit de Palestijnse gebieden wil verdrijven. De ontmoeting leidde niet tot een doorbraak.