Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

BELFAST

Veel artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd. Deze technieken leiden niet altijd tot een correct resultaat. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen. We werken aan verbetering.

In de katholieke enclave Ardovnenin het Noord-Ierse Belfas zijn katholieke demonstranten gisteren en vanochtend slaags geraakt met de politie. De politie was ingeschakeld om de jaarlijkse Oranjemarsen van Noord-Ierse protestanten ordelijk te laten verlopen. De rellen waren de hevigste sinds jaren. Pagina 5