IOC-lid berispt na steunbetuiging aan adres Pound

De ethische commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Kevan Gosper publiekelijk terechtgewezen. De vice-voorzitter zondigde tegen de reglementen door een voorkeur uit te spreken voor Dick Pound als de opvolger van Juan Antonio Samaranch als preses. Gosper deed zijn uitspraken in een vraaggesprek met het persbureau AP. ,,Ik ben voor Pound'', stelde hij onomwonden. De Australiër kwam in het verleden in opspraak door mogelijke betrokkenheid bij het omkoopschandaal in Salt Lake City. Dat werd niet bewezen geacht. Later liet hij zijn dochter Sophie als eerste Australische in Griekenland het olympisch vuur voor Sydney dragen. Gosper verontschuldigde zich ditmaal voor zijn uitglijder, maar ontkende niet Pound zijn steun toegezegd te hebben.