Selectie Radio

Vroege vogels. Onder meer een reportage over een nacht op het Naardermeer met aalscholvers en purperreigers. Verder minister Pronk over de klimaatconferentie over drie weken in Bonn en onderzoeker Ben Koks over steun voor de grauwe kiekendief. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Eerste aflevering van een driedelige serie gesprekken met historici begint met de in de jaren twintig in Indonesië geboren historicus en biograaf van Soekarno, Bob Hering. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij in een Jappenkamp en na de oorlog deed hij als KNIL-militair mee aan de politionele acties. Radio 1, 10.00-12.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met Hamid Houda die de Tweede-Kamerfractie van de PvdA in 1997 moest verlaten omdat hij in opspraak was geraakt over verzwegen neveninkomsten uit zijn handelsonderneming. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum pulchrum. In de komende acht weken herhaalt het programma de acht delen van de Dantedag op 27 december van het vorig jaar. Acteur Joop Keesman las de complete Hel van Dante Aleghieri. In deze uitzending de gezangen 1 t/m 4. 747AM, 23.00-24.00u.

Nachtlicht. Live vanaf het strand in Scheveningen aandacht voor zeeverhalen en strandgedichten. Zeebioloog Hans Witte en anderen gaan op zoek naar de aantrekkingskracht van de zee. Radio 1, 1.04-6.00u.

De ochtenden. Ethicus Gerrit Manenschijn praat over de omstreden uitspraken over homo's, ambtenaren die weigeren homo's in het echt te verbinden en de Nederlandse tolerantie. Maandag, Radio 1, 9.04-10.00u.