Schröder maant ECB

De Duitse bondskanselier Schröder heeft gisteren in Berlijn aangedrongen op een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB).

Schröder zei niet te twijfelen aan de bekwaamheid van de ECB, zeker niet als bestrijder van inflatie, maar stelt het op prijs dat bankpresident Duisenberg meedenkt over een gezonde economische groei in Europa. De bondskanselier liet doorschemeren dat hij signalen heeft dat de ECB zich zorgen maakt over de afzwakkende economische groei. ,,Ik ben blij dat de ECB dat doet en ben er ook zeker van dat de ECB deze bezorgheid over de groei ooit zichtbaar zal maken'', zinspeelde Schröder op een aanstaande verlaging van de rente. Donderdag verlaagde de Fed de Amerikaanse rente met een kwart procent. Schröder zei zich weinig zorgen te maken over de inflatie in Duitsland. Hij verwacht dat de geldontwaarding in zijn land dit jaar zal dalen naar weinig meer dan 2 procent.