KNVB eist einde schorsing Edgar Davids

De voorlopige schorsing van de Nederlandse international Edgar Davids en de Portugees Fernando Couto door de wereldbond FIFA is onrechtmatig. Dit stellen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Portugese bond. Beide bonden hebben dit gisteren geschreven aan het uitvoerend comité van de FIFA. Ze vragen tevens de schorsing van beide spelers op te heffen.

De KNVB en de Portugese bond hebben besloten in de affaire gezamenlijk op te trekken. Davids en Couto zijn in Italië na een positieve controle op nandrolon voorlopig geschorst. De FIFA nam kort voor de interlands Estland–Nederland en Ierland–Portugal op 2 juni de schorsingen over.

De KNVB en de Portugese bond stellen in hun schrijven dat het zogenaamde 'Executive Committee Panel' van de FIFA helemaal niet bevoegd is het besluit tot overname van de schorsing te nemen. ,,Dit orgaan heeft geen officiële status en is ook niet opgenomen in de statuten van de FIFA'', laat de KNVB weten. Derhalve zou het besluit ook niet rechtsgeldig zijn.