De nieuwe John Irving

De tiende roman van John Irving vertelt het verhaal van een televisiejournalist die zijn linkerhand aan een leeuw verliest en verliefd wordt op de weduwe van de man die hem een hand naliet ter transplantatie. Het boek is nog een week alleen in Nederland verkrijgbaar.

`The Fourth Hand is ondanks de bescheiden omvang on-Irvingiaans langdradig [...] Het venijn dat bij Irvings beste romans in de staart zat, is in suikerstroop verkeerd. Ook stilistisch geeft Irving niet een van zijn beste voorstellingen [...] wie op zoek is naar een `lekker leesboek' voor in de zomervakantie kan beter een oude Irving-klassieker uit de kast trekken.'

Pieter Steinz, 29 juni 2001

John Irving: The Fourth Hand. Uitg. De Bezige Bij, 316 blz. ƒ49,95 (geb.). Nederlandse vertaling verschijnt op 9 juli.