Van den Ende bouwt theater voor de RAI

Stage Holding, het theaterbedrijf van Joop van den Ende, wil een musicaltheater bouwen op het plein voor het RAI-congrescentrum in Amsterdam. Eerdere bouwplannen in Amsterdam gingen niet door, maar dit plan is volgens het bedrijf `serieuzer dan ooit'. Het theater is bedoeld voor open end-producties, die blijven staan zolang er voldoende publiek op afkomt. Het moet plaats bieden aan ruim 1700 bezoekers en in 2005 open gaan. Het stadsdeel Zuideramstel steunt de plannen en zint op mogelijkheden om functies van het nieuw te bouwen congrescentrum en het theater te combineren. Men denkt aan kaartverkoop, garderobe en horeca. Ook zou het mogelijk zijn de theaterzaal overdag te gebruiken voor congressen. Het wordt, na Scheveningen en Utrecht, het derde open end-theater van Van den Ende.