Potterhoekje

Dochter wijst regisseur Potterfilm op fouten

,,NORMAAL IS HET zo dat je,als je thuiskomt van je werk en je praat er over, niet door je kinderen op fouten gewezen wordt. Maar bij deze film is het anders. Mijn dochter zei regelmatig: dit kan niet, dat moet je anders doen.'' Dat vertelde de regisseur van de eerste Potterfilm, Chris Columbus (bekend van Home Alone) deze week in de Amerikaanse krant USA Today. Hij heeft de boeken van Potter door zijn 12-jarige dochter Eleanor leren kennen. Columbus zei zo dicht mogelijk bij het boek te blijven in de verfilming, om de Potterfans niet teleur te stellen. Op de website van Warner Bros. (www.harrypotter.com) is sinds woensdag de tweede trailer (een voorfilmpje) van de film Harry Potter en de Steen der Wijzen te zien. We zien Hagrid die Harry vertelt dat hij een tovenaar is, draaiende trappen op Zweinstein en een stukje van de Zwerkbal-les. De moeite van het bekijken waard.

Schoolboeken

OP ZATERDAG 7 juli, volgende week worden voor een beperkt gezelschap fans en volwassenen de Nederlandse vertalingen van Harry Potters schoolboeken, Fabeldieren en Waar Ze Te vinden en Zwerkbal Door de Eeuwen Heen gepresenteerd in de Rode Hoed (een oude kerk) in Amsterdam. Rowling schreef de boekjes voor het goede doel (Comic Relief). Er zijn geen kaartjes meer, volgens uitgeverij De Harmonie.

Potter stripfiguur?

DE KANS DAT er over een tijdje een stripboek van Harry Potter verschijnt, is groot. Dat meldt de jeugdige Potternieuws-speurder Thomas de Veen van de Zweinsteinclub. Volgens de Engelse krant de Sunday Mirror heeft Jo Rowling in het geheim overlegd met de grote Amerikaanse stripboekenmaatschappij Marvel Comics. Ze overlegde met de directeur over de mogelijkheid van de wereldberoemde tovenaarsleerling als hoofdrolspeler in een stripboekenserie, en eventueel ook in een tekenfilmserie.

(Eigen nieuws Thomas de Veen, fan.clubs.nl/zweinstein)

Stuur je Potternieuws aan Potterhoekje, Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam.

Zet je naam, leeftijd en adres op de brief.