Aandelen in Blokker

Jaap Blokker, de 59-jarige eigenaar-directeur van winkelketen Blokker gaat alle personeelsleden ,,die al heel lang bij ons werken'' de kans geven aandelen te kopen in het familiebedrijf.

Dit zegt Blokker in een interview met FEM de Week.

,,Het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf over langere tijd in familiehanden zal blijven omdat zich op dit moment in de familie geen opvolgers hebben aangediend'', zegt Blokker. ,,We zullen dus maatregelen moeten nemen.'' Later zegt hij: ,,Indien het over een aantal jaren tot een beursgang komt, is het niet alleen de familie die gaat cashen – wat een afschuwelijk woord – maar profiteren ook de medewerkers.''

Een overname is nog niet aan de orde want Jaap Blokker hoopt ,,een split-up niet mee te maken''. ,,Continuïteit staat voorop. Het gaat er dus niet om wie het meest betaalt. Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de toekomst van het bedrijf, niet in eerste instantie bij die van mijn kinderen.''