VERKERING MET DAAN

Naam: Carry Slee (51)

Beroep: schrijfster

,,Als kind ging ik met mijn ouders met vakantie. We huurden dan een huis in Overijssel. Dat was een heel gedoe. Heel lang van tevoren mochten we onze goede kleren al niet aan, omdat die schoon in de tas moesten. Dan moesten we naar school in onze oude kleren. De dag voordat we weg gingen moesten we buiten spelen. Dan ging mijn moeder het huis helemaal schoon maken, daar kon ze ons niet bij gebruiken.

,,Als alles aan kant was, gingen we naar Overijssel. Onderweg van Amsterdam naar Overijssel moesten we heel vaak stoppen. Mijn zusje was namelijk wagenziek, die moest dan spugen.

,,Het huis in Overijssel was van mensen die zelf in de zomer in een soort schuur gingen wonen, zodat ze hun woonhuis konden verhuren. Wij kregen kamertjes die van andere kinderen waren, daar waren dan wel poppen waar we mee konden spelen. Die kinderen vroegen wel eens of ze in hun kamer met hun eigen poppen mochten spelen. Maar dat mocht dan niet van mijn moeder, want wij hadden dat huis gehuurd.

,,We speelden ook veel met de kinderen uit de straat. We deden vooral vaak het spelletje één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven. Dan moest je ronddraaien in een kring en wijzen. Bij zeven moest je stoppen en degene naar wie je wees een zoentje geven. Een jongen, Daan, gaf mij altijd een zoentje. Dan riepen de andere kinderen `Carry heeft verkering met Daan'. Dus het zal wel zo geweest zijn. We hebben het nooit uitgemaakt, dus dan denk ik dat we nog steeds verkering hebben.''

    • En Lisette Douma