Selectie Theater

ITs Festival

Voorstellingen van theater- en dansscholen uit Nederland, Slowakije, België, Cuba en elders. T/m 30 juni Amsterdam, NES-Theaters. Inl 020-5277613.

Holland Festival

Veel buitenlands toneel op het Holland festival dit jaar. Deze week: een surrealistische Hamlet uit Polen. 28 t/m 30 juni Amsterdam, Stadsschouwburg. Oraculos uit Colombia, éénpersoons zoektocht door een zintuigenprikkelend doolhof. (Reserveren verplicht 020-5307110)

T/m 30 juni Amsterdam, Loods 6.

10 Jaar Aluin

Theatergroep Aluin viert 10-jarig bestaan met drie dagen feest, met opvoeringen van Medea, HET, en De Heilige Antonio van Grunberg. Verder spelen op het jubileum het Syndicaat, DOX en cabaretgroep Bolder en Plante. T/m 30 juni Utrecht, Theater Kikker. Inl 030-2319666.

Rex

Oedipus naar het heden vertaald, in een compacte musical-bewerking van Ad en Koen van Dijk, met Ryan van den Akker of Maaike Widdershoven, Rob Pelzer en Wim van den Driessche. Raak getypeerde hoofdpersonen, stijlvolle enscenering en een paar memorabele liedjes. T/m 22 juli Amsterdam Nieuwe de la Mar.

City

Mini & Maxi als middelpunt van feestelijk variété met muzikale slapstick, acrobatiek, jongleerkunst, tapdans, transformatie-magie en spectaculair stuntwerk van skaters. T/m 29 juli nieuwe Luxor-theater, Rotterdam.