Schalken en Sluiter naar derde ronde

Sjeng Schalken en Raemon Sluiter hebben zich gisteren op Wimbledon geplaatst voor de derde ronde. Schalken versloeg de Amerikaan Bob Bryan (6-4, 3-6, 6-3 en 6-4). Sluiter won van de Australiër Todd Woodbridge (6-4, 7-6, 2-6 en 6-3).

Schalken wacht morgen het titanenduel met de Britse favoriet Tim Henman. Sluiter speelt tegen de Fransman Arnaud Clement, hetgeen een generale repetitie is voor het Davis-Cupduel met Frankrijk in september.

Voor het eerst in zijn carrière bereikte Sluiter gisteren de derde ronde van een grandslamtoernooi. Maar hij weigert zich vooralsnog te laten verblinden door de magie van Wimbledon. Met een cynisch lachje reageerde de Rotterdammer op de kritiek van zijn landgenoot Siemerink dat hij de allure van Wimbledon ten onrechte negeert. ,,Zeg maar tegen de Ajacied Siemerink dat ik inderdaad liever op het centre court van Wimbledon speel dan op het gras van de Arena.''

Ingetogen begroette Sluiter zijn primeur in de wetenschap dat hij uitzicht heeft op een plaats bij de laatste zestien. ,,Ik heb twee keer krap van Clement verloren, maar op gras ben ik in staat het spel te dicteren tegen deze counterpuncher.''

Met een flauwe glimlach meldde Schalken na de winst op Bryan dat ,,de storm in mijn hoofd nu wel is gaan liggen.'' Desondanks had hij het ook in de partij tegen de Amerikaan soms te kwaad met zichzelf. ,,Die gozer deed maar wat en ik mis momenteel de souplesse in mijn spel'', stelde Schalken. ,,Ik ben daardoor niet erg lichtvoetig op de baan, waardoor ik zelfs een keer bijna door het net gleed. Ik heb de neiging te veel over mijn punten na te denken. Mijn coach Alex Reijnders zei dat we beter een potje bier konden gaan drinken dan te blijven discussiëren over mijn eerste partij. Dat heeft geholpen.''

Kristie Boogert kreeg tegen de als achtste geplaatste Justine Hénin de kans om de malaise in het Nederlandse vrouwentennis te doorbreken. Nadat Boogert de eerste set met 7-5 had gewonnen, kreeg ze in de tweede reeks een breakpoint voor een 5-1 voorsprong. Maar in het zicht van een sensatie verstijfde Boogert op de baseline. Ze gunde Hénin een ace, leverde vervolgens haar service én de set in (7-5) en was vervolgens in de derde reeks een speelbal van de matig spelende Waalse: 6-2.