Prijswinnaars Europan architectuurprijs

De Nederlandse prijzen voor de zesde Europan prijsvraag worden vandaag in theater Luxor in Rotterdam uitgereikt aan onder anderen de Nederlanders Judith Korpershoek (1963) en Jan-Richard Kikkert (1963) uit Amsterdam. Hun ontwerp voor een locatie in Amsterdam-Noord werd bekroond door een jury onder leiding van ex-rijksbouwmeester Wytze Patijn. Andere prijswinnaars zijn de Nederlanders Lars Courage (1968) en Jan-Willem Visscher (1968), die een ontwerp hadden gemaakt voor een terrein in Apeldoorn, en de Spanjaarden Elena Casanova (1967) en Jesús Hernandez (1967) met een ontwerp voor een plek in Groningen. Europan is een prijsvraag voor locaties in Europese landen, waaraan jonge architecten uit heel Europa mogen deelnemen. Bedoeling is dat de winnende ontwerpen op de aangewezen locaties worden uitgevoerd. Dit jaar zijn ook ontwerpen bekroond van Patrick Meijer (1971, NL), Ilse Castermans (1972, NL) en Peter Knaven (1969, NL) uit Rotterdam voor een locatie in Hoogvliet, en van Regis Verplaetse (1970, België), Christopher Burton (1973, GB) en Eddy Pires (1975, Portugal) voor een plek in Lelystad.