OP HET WATER

Naam: Bas Muijs (24)

Beroep: acteur in Goede Tijden Slechte Tijden

,,In de zomervakantie ging ik altijd met mijn ouders naar Zwartsluis, dat ligt in de buurt van Zwolle. Daar woonden vrienden van mijn ouders in een enorme villa, waar wij dan drie weken op mochten passen als zij weg waren. Ik ben daar denk ik wel zeventien jaar achter elkaar op vakantie geweest. Ik kende dat hele dorpje als mijn broekzak. In de buurt van Zwartsluis is veel water. Daar speelden mijn broertje en ik dan ook veel. We voeren veel in rubberen bootjes. Daar zijn we duizenden keren per ongeluk of expres uit gevallen. Ook gingen we wel zeilen. Mijn broertje was een echte visser, dus dat deden we ook veel. We hielden hele competities. Die kleine won meestal, daar was ik niet zo blij mee. Als grote broer hoor je natuurlijk beter te zijn. Ik heb hem nooit ingehaald.

,,In Zwartsluis woonde een clubje kinderen dat we elk jaar weer zagen. We deden 's avonds vaak spelletjes, of gingen voetballen. Buiten de vakantie om had ik nooit contact met ze. Laatst kreeg ik toevallig een brief van iemand uit Zwartsluis, waar ik vroeger wel mee speelde. Die had me op de televisie gezien. Ik heb meteen een leuke brief teruggestuurd. Ik voelde me erg thuis in Zwartsluis. Ik zeg wel eens dat ik ben opgegroeid in Den Haag, maar in de zomer een echt dorpskind was.''

    • En Lisette Douma