LEZEN EN INTERNETTEN

Als je met vakantie gaat, kun je op internet alvast opzoeken hoe het land van bestemming er uitziet. Of hoe je `goedendag' zegt in het Frans, Duits of Turks. Maar ook als je thuisblijft en je je een beetje verveelt, is op internet altijd wel iets te doen. Als je op reis gaat kun je naar het `ouderwetse' boek grijpen. Veel bibliotheken hebben in de zomermaanden een langere uitleenperiode en vaak mag je ook meer boeken meenemen dan gewoonlijk. Je kan dus een hele stapel leesvoer meenemen die je lekker lang mag lenen. Hieronder een internet- en een boekentips.

Startpagina Op http://kinder.pagina.nl staan sites met leuke doe-dingen. Je vindt er bijvoorbeeld: www.kidsplanet.nl, met daarop onder meer een programma om je e-mails met een muisklik om te zetten in geheimtaal. Verder: moppen, raadsels en voor als je je héél erg verveelt: een link naar een site met werkstukideeën. Ook zijn er tips voor dagjes uit.

Knutselen http://knutselen.pagina.nl is een pagina vol links naar knutselsites. Sommige zijn meer voor volwassenen bedoeld (of je moet gek zijn op breien), maar als je een beetje speurt, vind je er hele leuke sites tussen waarop kleur- en bouwplaten staan die je kan printen en meenemen op reis.

Vakantieboeken Bij de boekhandel liggen in de zomermaanden allerlei speciale vakantieboeken. Ze zijn er in alle soorten en maten: kleurboeken, raadselboeken, puzzelboeken en uitgaven met vakantieverhalen. De ANWB heeft ook boekjes die leuk zijn voor thuis óf op de achterbank van de auto. Voor kinderen van zes tot veertien jaar is er bijvoorbeeld de `Vakantiegids voor kleine avonturiers', met knutselideeën en survivaltips. Hij kost 19.95 gulden en is te koop via www.anwb.nl of op ANWB-kantoren.