Fiorentina bijna failliet

De Italiaanse club Fiorentina verkeert met een schuld van 360 miljoen gulden op de rand van het faillissement. De club moet binnen twee weken 150 miljoen gulden vinden om te kunnen blijven spelen in de Serie A.

De rechtbank in Florence zette gisteren de eerste formele stappen in een juridische procedure die kan uitlopen in faillietverklaring van Fiorentina. Clubpresident Cecchi Gori had eerder deze week duidelijk gemaakt dat hij geen nieuw geld wil stoppen in de club.

Volgens Cecchi Gori moeten toonaangevende spelers als doelman Toldo, Rui Costa, Chiesa en Nuno Gomes verkocht worden. Fiorentina heeft 150 miljoen gulden nodig om zijn boeken op orde te brengen. De uiterste termijn is daarvoor 12 juli. Maar op 3 juli al moet Fiorentina tegenover de justitie kunnen aantonen dat de club nog kredietwaardig is en niet failliet hoeft te worden verklaard.