FIKKIE STOKEN

Naam: Klaas van der Eerden (25)

Beroep: presentator Klokhuis, cabaretier

,,Mijn mooiste vakanties van vroeger waren op Corsica. Daar ging ik met mijn ouders twee à drie weken in de zomer heen. Je had daar alles wat je op een vakantie nodig hebt: strand, water en mooi weer. We huurden altijd een huisje. Overdag ging ik snorkelen of in het zand spelen. Mijn broer en ik gingen ook wel vissen met een netje. Dat ging wel aardig, we vingen ook wel eens wat. Toen ik dertien was, was ik nog niet echt geïnteresseerd in meisjes. Ik ging gewoon spelen op het strand met mijn broer en vriendjes. Op Corsica waren niet veel Nederlandse kinderen, dus speelden we met buitenlandse kinderen. Met gebarentaal konden we wel met hen praten. Zolang we met een duidelijk spel bezig waren, ging dat heel goed. 's Avonds gingen we uit eten, of barbecuen. Dat was vooral voor mijn ouders leuk, maar wij moesten wel mee. Daarna gingen we een fikkie stoken. Ik las 'savonds ook veel. Vooral de boeken van Thea Beckman vond ik mooi.

,,Ik verveelde me eigenlijk nooit in de vakantie. Ik wilde ook nooit naar huis als ik op Corsica was. Maar als ik dan eenmaal thuis was, vond ik het speelgoed waar ik eerst niet meer mee wilde spelen ineens weer leuk.

,,Dit jaar ga ik weer naar Corsica, omdat ik het daar vroeger zo ontzettend leuk vond. Ik ga daar weer net als vroeger snorkelen. Ik ga oude plekjes bekijken. Maar ik ga ook naar delen van het eiland waar ik vroeger niet ben geweest.''

    • En Lisette Douma