Zware straffen in paspoort-affaires Italiaans voetbal

Twee topvoetballers uit de Serie A, de Uruguayaan Recoba van Inter Milaan en de Braziliaan Dida van AC Milan, zijn vanmorgen voor een jaar geschorst, tot 30 juni 2002, omdat zij met valse paspoorten hadden geprobeerd de maxima voor het aantal niet-Europeaanse spelers in het Italiaanse voetbal te omzeilen. Ook vier Braziliaanse spelers van Udinese zijn voor een jaar geschorst. Inter kreeg twee miljard lire boete, ongeveer 2,25 miljoen gulden, AC Milan de helft daarvan. De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond achtte de Argentijn Veron en zijn clubvoorzitter Cragnotti van Lazio niet persoonlijk schuldig, maar de club uit Rome kreeg wel een boete opgelegd van twee miljard lire. Udinese kreeg drie miljard lire boete, 3,4 miljoen gulden.