Podiumkunstprijzen 2001 bekendgemaakt

Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst heeft de podiumkunstprijzen voor 2001 bekend gemaakt. Regisseur Gerrit Timmers krijgt de Albert van Dalsumprijs voor zijn Marokkaans-Nederlandse toneelstuk Othello. Jazzpianist Misja Mengelberg krijgt de Matthijs Vermeulenprijs voor zijn concertreeks Opera 2000. De danser Emio Greco en regisseur Pieter C. Scholten krijgen samen de Sonia Gaskellprijs voor de dansserie Double Points.

De aanmoedigingsprijzen gaan naar: regisseur Jef Hofmeister (toneel) voor zijn volksopera De zesdaagse van St.-Jezus-in-'t -Kruis; componist Michiel Mensingh (muziek) voor zijn blokfluitkwartet Wicked; de Amerikaanse choreografe Sara Wookey (dans) voor The Skirt; en Gerindo Kamid Kartadinata (Mime) voor Charms.

De bekroonden krijgen 15.000 gulden. De winnaars van de aanmoedigingsprijzen krijgen 7.500 gulden. Burgemeester Job Cohen en wethouder Saskia Bruines (Cultuur) reiken de prijzen uit op 11 september in Amsterdam.