Philips: 1.235 Franse banen weg

De beëindiging van Philips' mobiele telefoonproductie in Frankrijk kost 1.235 banen. Het elektronicaconcern heeft de Franse ondernemingsraad daarvan gisteren op de hoogte gesteld.

Op een presentatie voor analisten heeft bestuursvoorzitter G. Kleisterlee vanmorgen nog eens de herstructureringen op een rijtje gezet die bij Philips op korte termijn op de agenda staan. Philips schrapt 2.500 banen bij zijn joint venture met het Zuid-Koreaanse LG. Dit bedrijf maakt beeldbuizen voor televisies en computers. In de divisie Componenten ,,en andere activiteiten'' verdwijnen nog eens drie- tot vierduizend banen. In de chipfabriek van Philips in het Amerikaanse Albuquerque gaan 220 banen verloren door het sluiten van een productielijn.

Kleisterlee heeft analisten vanmorgen verteld dat Philips verder bezig is met ,,een majeure ingreep'' in zijn divisie Digital Networks, het bedrijfsonderdeel dat zogeheten settop-boxen maakt die internet en interactieve diensten op de tv mogelijk maken. In de Verenigde Staten zal Philips Digital Networks minder verschillende producten op de markt brengen om de winstgevendheid te verbeteren. Van de banen die Philips in Frankrijk wil schrappen verdwijnen er 1.142 bij de fabriek in Le Mans.

PHILIPS pagina 17