Onderwijzeres met lat geslagen

Een docente van de basisschool De Brandaris in Hellevoetsluis is in haar klas, voor het oog van haar leerlingen, met een houten lat geslagen. De neef van een gestrafte leerlinge kwam de klas binnen en sloeg de onderwijzeres een paar keer met de lat tegen arm en gezicht.

De school heeft ervoor gekozen geen publiciteit te geven aan het voorval, dat al vorige week woensdag plaatsvond. Directeur Hans van Tielen wilde eerst rust voor de leerlingen en docenten die erbij betrokken waren. De ouders zijn wel dezelfde dag op de hoogte gebracht. De onderwijzeres, die lesgeeft aan de groepen 6 en 7, wil geen aangifte doen. Wel heeft ze de politie om hulp gevraagd bij bemiddeling. Zowel het bestuur als de directeur heeft erop aangedrongen wel aangifte te doen.

Vorige week woensdag kreeg de betreffende leerlinge ruzie met een klasgenootje en was door haar juf in de lerarenkamer apart gezet. Nog diezelfde dag kwamen haar neef en haar moeder samen met een andere vrouw verhaal halen.

De 51-jarige docente die lesgeeft aan groep 6 en 7 staat sinds vorige week vrijdag alweer voor de klas. Dat is volgens Van Tielen het beste, ,,al klinkt het hard''. Ze krijgt extra begeleiding en de leerlingen zelf en de ouders blijken een enorme steun, aldus de directeur.

Het meisje en de andere kinderen uit het gezin zijn voor een week geschorst. In principe mogen de drie kinderen vrijdag weer naar school, maar wat het bestuur betreft komen ze niet meer terug. Daarvoor moet wel een andere school voor ze worden gevonden.

Het meisje viel volgens directeur Van Tielen niet op door leer- of gedragsproblemen. Op de school komen ook zeker niet meer dan gemiddeld problemen voor.

,,De kinderen zijn heel erg geschrokken en ook de docenten zijn geschokt. We zijn nu nog steeds met de emotionele verwerking bezig'', aldus de directeur.