NELLIES BOTERVIS

Van mijn vriendin Annemarie weet ik dat ze fantastisch kan koken. Annemarie weet veel van haar vriendin Nellie. Nadat ik dit recept van Nellie gemaakt had, wist ik het ook!

Doe de tomaten in een grote kom en giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan. Laat ze een paar minuten staan en giet ze dan af. Verwijder het vel en zaad en hak het vruchtvlees grof.

Pel de knoflook en sjalotjes en hak beide fijn. Verwijder desgewenst de zaadjes van de chilipeper en hak de chilipeper ook fijn. Verhit de olijfolie in een zware koekenpan op een matig vuur. Doe er de knoflook, sjalotjes en chilipeper in en laat onder af en toe omscheppen circa 3 minuten fruiten tot ze gaar maar niet bruin zijn. Schep er de gehakte tomaten door, draai het vuur laag en laat onder af en toe omscheppen circa 15 minuten zachtjes koken tot u een dikke saus hebt verkregen. Voeg de tomatentapenade toe, schep goed om, proef en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de moten botervis aan beide kanten met zout en peper, leg ze naast elkaar in de tomatensaus, leg het deksel op de pan en laat de vis in circa 15 minuten gaar sudderen.

Was intussen de rucola en schik de sla op vier borden. Leg een stuk vis op elk bedje rucola, schep er wat saus over en dien op.

    • Kim Maclean