Zeep duurder door euro

Unilever, producent van onder meer Dove en Magnum, verhoogt de prijzen van zijn consumentenproducten dit jaar vervroegd, met het oog op de invoering van de euro op 1 januari.

Volgens een woordvoerder van Unilever is het ,,tegen het einde van het jaar niet makkelijk om prijzen te verhogen, daarom doen we het eerder. Het klimaat is nu beter.'' Het is verboden voor ondernemingen om de prijs van een product bij omrekening naar de euro naar boven af te ronden. Tijdens een persconferentie gisteren noemde Unilever onder meer de gestegen olieprijzen als reden voor de prijsverhoging. ,,De prijzen waren dit jaar nog nauwelijks gestegen'', aldus de woordvoerder. Unilever zal de prijsverhogingen de komende maanden ,,successievelijk'' invoeren, de prijs van sommige producten zijn al verhoogd. Hoeveel duurder de producten worden wil Unilever niet zeggen.