Selectie Radio

Kunststof. Gast is de Haagse schrijver Bart Chabot die nog enkele boeken over de popmuzikant Herman Brood in petto heeft waarin diens ware ik wordt onthuld. Radio 1, 19.04-20.00u.

De 747-documentaire. Programmamaker Herbert Bitter volgt het leven van zijn 42-jarige jeugdvriend en verpleegkundige Frans Brinkman, die een dubbelleven leidt. In Nederland is hij een carrièreman, in Roemenië is hij getrouwd met een Roma-vrouw. Ook wordt aandacht besteed aan de levensomstandigheden van de Roma. Radio 1, 0.04-0.45u.

Route 747. Directeur van Artis in Amsterdam Maarten Frankenhuis praat over dierentuin en de journalisten Sam Mol (Europa van Morgen) en Lucas de Voss (Vlaamse Wereldomroep) geven hun mening over het initiatief van enkele europarlementariërs om meer naar democratie en minder naar declaratiecultuur te streven. Morgen, 747AM, 8.35-10.00u.