Bedrijfsfraude

Grote Europese ondernemingen zijn op grote schaal slachtoffer van interne fraude. Verduistering en diefstal door eigen medewerkers kostten de bedrijven de afgelopen twee jaar 3,6 miljard euro. Dat is omgerekend ruim 6,7 miljoen euro per bedrijf.

Dat blijkt uit een vanochtend gepresenteerde studie van het accountants- en advieskantoor PricewaterhouseCoopers onder ruim 3.400 bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen in vijftien West- en Midden-Europese landen. In totaal 536 ondernemingen uit de onderzoeksgroep behoren tot de categorie ,,vooraanstaande Europese ondernemingen''.

Zeker 43 procent van de grote bedrijven heeft sinds 1999 te maken gehad met fraude. Bovendien vindt eenderde van de ondernemers dat het risico van fraude de afgelopen vijf jaar alleen maar is toegenomen.