Te koop

Georganiseerd dashboard

Dashboard Organizer van 3M Nederland, een opbergbox, waarin alle voor de automobilist belangrijke zaken inpassen. Verkrijgbaar voor 49,95 gulden bij warenhuizen, bouwmarkten, tankstations en telecom automotive winkels. Meer informatie tel: (071) 545 04 50.

Geen gezoek meer in de auto naar wisselgeld, pennen, parkeermeter of notitieblokje. Met de dashboard organizer gaan al de nodige losse dingen in een box, die met kleefstrippen op het dashboard bevestigd kan worden. De box heeft tien functies, waaronder een notitieblokje, een handsfree telefoonhouder, een parkeerschijf, een luchtverfrisser, zakdoekjes en een muntgelddispenser. De box is naast de auto ook geschikt voor op de boot of op kantoor.

De Dashboard Organizer is het eerste product van een nieuwe lijn veiligheidsartikelen onder de naam Mr. Carman Safety Supplies. ,,Het lijkt me handig om iets te hebben waar je al de rondslingerende zaken in kunt doen'', zegt Kick Groot van Halfords. ,,Maar het is niet meer dan een aardigheid en een gimmick. Je zit meteen met Tempo zakdoekjes, een Brise luchtverfrisser en allerlei andere 3M producten...''

Uitklapladder

Varitrex-Handy van Altrex, lichtgewicht aluminium vouwladder. Te gebruiken als ladder én steiger. Verkrijgbaar bij bouwmarkt en doe-het-zelf-zaak voor 359 gulden. Meer informatie tel (0341) 274 444 of www.altrex.nl.

Ook moe van steeds de ladder iets verschuiven voor een gelijkmatig resultaat bij het witten van het plafond? De Varitrex-Handy kan met het bijkomende platform worden uitgeklapt tot een kleine steiger van zestig centimeter hoogte, waardoor het plafond gemakkelijker bereikt wordt, de bovenste raampjes in de deur gelapt kunnen worden en de gordijnrails bevestigd. Vier flex-scharnieren zorgen ervoor dat de ladder eemvoudig in verschillende standen kan worden gezet en dat de ladder altijd in de gewenste stand staat.

Twee stabiliteitsbalken met vervangbare anti-slipzolen zorgen ervoor dat de ladder niet wegglijdt. Uitgeklapt is de ladder twee meter zestig lang en is een maximale werkhoogte van drie-meter-tien haalbaar. De ladder is uitgevoerd met vuilafstotend titaankleurige anodisering en heeft een maximale gebruiksbelasting van honderdvijftig kilo.

Digitale butler

De Unattended Delivery Unit (UDU) van Electrolux, een container met verschillende compartimenten voor bestelde boodschappen. Nu getest in Zweden, vanaf begin volgend jaar op de Nederlandse markt. Informatie: www.electrolux.nl of tel: (0172) 468 352.

Met de digitale butler bij het huis hoef je niet per se thuis te zijn wanneer de bezorger komt. Per internet of telefoon geef je een eenmalige code op aan de leverancier. De code wordt per sms naar de Unattended Delivery Unit (UDU) gestuurd, zodat de bezorger de kast kan openen om de bestelde waren er in te plaatsen.

Volgens Electrolux is de digitale butler de ontbrekende schakel tussen de online-winkel en -klant. ,,Het scheelt de leveranciers tijd, ze hoeven niet terug te komen wanneer een klant niet thuis is'', zegt Iara van Burik van Electrolux.

Online-supermarkten zijn er blij mee. ,,Onze klant kan zelf een moment beslissen, en binnen twee uur staat onze leverancier op de stoep'', legt Jessica Goossens van Maxfoodmarket uit. ,,Het UDU-systeem met de codes lijkt me wel extra werk, aangezien bij elke bestelling een andere code nodig is.'' Volgens Van Burik valt dit wel mee, ,,de leveranciers werken nu ook met pakbonnen, de codes komen daar gewoon op te staan.''

    • Renske Schriemer