Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Bij een brand in het stadion van FC Twente zijn ook enkele skyboxen uitgebrand. Ik lees het regeltje nog een keer. Bij een brand in het stadion van FC Twente zijn ook enkele skyboxen uitgebrand. FC Twente! Skyboxen! Heeft FC Twente skyboxen? Een eretribune snap ik. Een vak met zakenstoeltjes kan ik ook nog volgen. Dat de plaatselijke middenstand in het stadion een eigen barretje heeft, gaat er bij mij ook nog in. Maar skyboxen? Dat kan je toch niet zonder lachen je mond uit krijgen? `Ik heb een skybox bij FC Twente!' Dan denk je toch aan een grap? Je hoort de cabaretier Herman Finkers een zaal ontnuchteren: `Ik heb een skybox bij FC Twente!' Een bulderende lach volgt.

Dus bij een van de eerste vergaderingen over het nieuw te bouwen stadion heeft iemand het woord skyboxen genoemd. Maar hoe? Lacherig? Besmuikt? Serieus? Iemand heeft gezegd: `En wat denken we van skyboxen?' Diegene nam het risico om vierkant uitgelachen te worden. Uitgehoond. Weggevaagd.

Maar nee dus. De vergadering ging er serieus op in, die dingen zijn gebouwd en er zijn huurders voor gevonden. Maar wie dan? Wie wil een skybox bij FC Twente? Wie durft een relatie te bellen en serieus uit te nodigen voor de wedstrijd FC Twente-Fortuna in de skybox? Dat kan je toch niet zonder lachen zeggen? En hoe zit je daar? Als een hoer achter glas? Hebben de Tukkerse skyboxen een balkonnetje? Mag je hem aftrekken van de belasting? Wordt er gehandeld in Twentse skyboxen? Heb je extra aanzien in Enschede als je zo'n skyboxbezitter bent?

Dus je bent vrouw van een Twentse voetbalbobo, zit op zondagmiddag te lezen en je weet dat je man in zijn skybox zit. Met een paar vrienden. In de skybox bij FC Twente-RKC. Dan gaat er toch een zinderend medelijden door je heen? Daar moet je tijdens de seks toch aan denken?

    • Youp van ’t Hek